VANDAG se kok van Cradock, wat graag anoniem wou bly, het hierdie wonderlike dis vir haar gesin op Vadersdag gemaak.

Bief-kortrib in prutpot (slow cooker)

Bestanddele:

’n Paar skeute sojasous

125ml hoender- of biefaftreksel

60ml sagte, klam bruinsuiker

1 eetlepel heuning

Duimgrootte stuk vars gemmer, gerasper

3 knoffelhuisies, gerasper

Bietjie olyfolie

2,5ml rooipeper

Sout en witpeper

Ongeveer 2kg bief-kortrib

Metode:

Meng die sojasous, aftreksel, suiker, heuning, gemmer, knoffel, olie, sout en peper saam en gooi in prutpot.

Sit rib in en sorg dat dit oral aangeklam word met die sous.

Sit oornag in prutpot.

Roer twee eetlepels mielie-blom, gemeng met ’n halwe koppie water deur en prut nog 30 minute om sous effe te verdik.

Sprinkel gremolata net voor bediening oor (fyn pietersielie, suurlemoenskil en knoffel).

. Die dis is heerlik met Basmati-rys en soetpampoen.

You need to be Logged In to leave a comment.