Jeanette Bekker.Foto:WILNA DE KLERK


JEANETTE Bekker, ’n plaaslike inwoner van Cradock, het onlangs ingestem om een van haar resepte met Mid-Karoo Express se lesers te deel.

Sjokoladekoek sonder eiers

Die resep kan verdubbel word vir ’n laagkoek indien nodig.

Bestanddele: Koek

375 ml koekmeel (1½ koppies)

10 ml bakpoeier

250 ml suiker

2½ ml koeksoda

40 ml kakao

2½ ml sout

250 ml kookwater

125 ml olie

5 ml vanieljegeursel

25 ml witasyn

Bestanddele: Versiersel

500 ml versiersuiker

8 eetlepels sagte margarien

4 eetlepels kakao

2 teelepels bakpoeier

Ongeveer 3 of 4 eetlepels kookwater

Metode:

  • Sif die koekmeel, bakpoeier, suiker, koeksoda, kakao en sout saam.
  • Meng die kookwater, olie, vanielje geursel en witasyn goed saam.Voeg die mengsel by die droë bestanddele en klop dit goed deur.
  • Bak in ’n 22 x 22 cm bak teen 180 °C vir 20 minute.
  • Klits al die bestanddele vir die versiersel saam om ’n sagte mengsel te vorm.
  • Versier die koek na jou eie smaak.

You need to be Logged In to leave a comment.