DIE Mid-Karoo Express kuier vandeesweek by Petra Breytenbach van Cradock wat haar heerlike suurlemoen meringue-tert met le-sers deel.
Kors:
200 g Tennisbeskuitjies, fyngemaak
60 g margarine, gesmelt
Een teelepel suiker
2.5 ml kaneel
Meng alles en druk vas in gesmeerde tertbord van 24cm.
Plaas in yskas
Vulsel:
2 blikkies kondensmelk
4 eiers – geskei
250 ml suurlemoensap
. Meng kondensmelk, eiergele en suurlemoensap tot ’n stywerige mengsel.
. Gooi in kors en bak vir 15 min by 180° C.
. Maak intussen die meringue.
Meringue:
. Klits eierwit styf met 250 ml strooisuiker. Voeg suiker bietjie vir bietjie by.
Voeg 1 eetlepel meelblom (maizena) en 1 eetlepel witasyn by styfgeklopte eierwitte en meng.
Skep die eierwitte op die tert (of gebruik ’n versiersak) en bak vir 45 minute by 120° C.
Koel af in die oond (verkieslik oornag).
- Hierdie is ’n redelike groot tert. Indien jy ’n kleiner tertbord gebruik kan jy die bestanddele halveer.